Уеб сайт за ревю на сайтове

websaitove.eu

Сигурен метод ли е детекторът на лъжата?

Независимо с какво се занимаваме, можем да се окажем в заплетена ситуация, в която всичко изглежда напълно логично за всички останали, но е абсолютно грешно от наша гледна точка.

Ако това е свързано и с неоснователни обвинения, които няма как да оборим, можем буквално да загубим съня си, а това влошава здравето и далеч не ни помага за справяне с възникналия проблем. Ако става въпрос за сериозно обвинение, което изисква разследване, то можем да потърсим услугите на полиграф или детектор на лъжата. Такъв вече има и в София и в други градове в страната, който работи максимално точно и изследването се провежда от опитни специалисти. Техниката, с която разполага Detector-na-lajata.com е произведена в САЩ от Lafayette и се използва от много служби за сигурност по света. Освен това, всяко изследване преминава под супервизията на независими български и американски експерти от Assess, Backster и APA (Американската Полиграфска Асоциация), които следят за стриктното използване на метода Backster. Същото се отнася и за анализа на резултатите от получената полиграма. Те се проверяват на няколко нива, за да може резултатите да бъдат точни.

Сигурен метод ли е детекторът на лъжата?

Сигурен метод ли е детекторът на лъжата в София от Detector-na-lajata.com? Нека на първо място да видим как работи детектора и в какво точно се състои. Става въпрос за психофизиологичен метод за откриване на истината в нечии твърдения, посредством уред, наречен полиграф. Той се свързва с изследваното лице, с помощта на датчици, които отчитат сърдечната дейност, дишането и състоянието на кожата, като проводимост. Съответните изменения, които отговарят за изричането на лъжа са специфични и определящи за резултатите от теста. Специалистите твърдят, че детекторът на лъжата не може да бъде излъган, тъй като техниката е доста по-развита от времето, когато е създаден за пръв път – 19 век., а и специалистите, провеждащи изследването и анализиращи резултатите, са добре обучени и с достатъчно опит.

Сигурен метод ли е детекторът на лъжата?

Как се провежда цялото изследване с детектора на лъжата? Първо се осъществява среща с възложителят, който дава информация за съответния казус, като колкото по-подробна е тя, толкова по-добре за изготвянето на самото изследване. Следва анализ на данните в детайли и оформяне на план. Преди да се премине към същинския тест, се прави предтестово интервю с участниците или изследваните лица. То цели да ги запознае с метода, както и с въпросите, а и дава информация на специалистите относно здравословното състояние на лицата, както и степента на адекватност. Важно е въпросите да бъдат задавани коректно и разбираемо, за да може изследваното лице да ги разбира напълно ясно и да може да им отговори еднозначно. Всички отговори са с „да“ или „не“ и не присъстват подвеждащи или въпроси изненади. През цялото време се поддържа добър тон и атмосферата е спокойна. Изследването с детектора на лъжата продължава обикновено около два часа, като може да достигне и много повече, ако казусът е по-сложен. За повече подробности и заявки за, вижте Detector-na-lajata.com и вместо да се оставяте на съмненията, които нямат реална почва или да оставяте някой да ви обвинява неправомерно, можете да откриете истината или да докажете твърденията си в рамките на няколко часа.