Уеб сайт за ревю на сайтове

websaitove.eu

Предварителни съвети за подаването на възражение срещу Топлофикация

Ако Вие сте длъжник на Топлофикация, препоръчително е да защитите правата си и да възразите срещу изравнителните сметки на Топлофикация, като повдигнете възражение към срещу дружеството. Подготвили сме Ви няколко съвета за подаването на възражение заради надвишените Ви изравнителни сметки.

адвокат за защита срещу топлофикация

1. Преди да посетите топлинния счетоводител, разберете какво е работното му време и в кои часове са почивките му. Вместо да отидете в офиса и да няма никой, направете предварителна проверка и ще спестите време. Попитайте какви документи трябва да представите в офиса, нужни за Вашето възражение срещу Топлофикация. След това запишете данните от всичките Ви топломери и водомери, за да сравните цифрите от Вашите уреди с тези в изравнителната сметка. В случай, че информацията от уредите Ви показва по-ниски стойности, Вие сте в пълното си право да възразите срещу тези сметки.

2. Накарайте служителя на Топлофикация да Ви представи отчета, направен в дома Ви, от служителите на дружеството. Сверете цифрите в предоставения Ви отчет с тези от Вашите уреди. Ако и този отчет показва по-големи цифри, очевидно Топлофикация е злоупотребила с Вас и от Вас се иска да възразите срещу изравнителната си сметка и да повдигнете възражение.

3. Следващото нещо, което трябва да направите е да подадете писмено възражение и да поискате входящ номер. Най-добре наемете опитен адвокат, който е компетентен по тези въпроси.

И още един последен съвет: ако след сравняване на Вашите данни и данните на Топлофикация, се чувствате несигурен и излъган, поискайте повторна проверка на Вашите уреди. Тази проверка обаче се се заплаща от Вас.